Over (alkalisch dieet)

Over het alkalisch dieet en levensstijl

Het alkalisch dieet geïntroduceerd door Dr.Sebi

Dr. Sebi (een beroemde revolutionaire herborist, patholoog, biochemicus en natuuronderzoeker) geeft aan dat virussen/ziektes het gevolg zijn van slijmophoping in het menselijke lichaam. Om ziektevrij te zijn en te blijven is het noodzakelijk de opgehoopte slijm op te ruimen en het menselijke lichaam verder te onderhouden met behulp van een alkalisch dieet. 1

Dr Sebi stond bekend voor het genezen van onomkeerbare ziekten en kwalen die de mensheid heeft gekend met behulp van het dieet dat hij aan ons heeft geïntroduceerd.(klik op deze link om een interview te zien met Dr.Sebi)

De alkalische levensstijl

Het enorm belangrijk om ervan bewust te zijn welke groente en-fruitsoorten je consumeert, want de meeste voedsel wat we vinden is onnatuurlijk (genetisch gemodificeerd vanaf zaad en hybride, oftewel gmo). Daarom wordt de lijst van Dr.Sebi als basis gehanteerd.

Maar de levensstijl gaat wat verder dan alleen het dieet (voedsel consumptie) alleen. Het is een stap richting totale gezondheid wat gepaard gaat met het mentale en energetische aspect. Hierbij komt een detox-levensstijl bij kijken en meerdere factoren dat ervoor zorgt dat je ziektevrij wordt en dichter bij jezelf komt. Bij de alkalische levensstijl wordt de lijst van Dr.sebi als basis toegepast. (bekijk meer informatie over het onderwerp in de E-books)

De basis van een alkalisch plantaardig dieet

Ons lichaam is ontworpen om binnen een zeer smal pH-bereik te functioneren, dat rond de 7,365 ligt, wat licht alkalisch is. De pH-schaal loopt van 0 tot 14. Een pH hoger dan 7 is alkaliserend, een pH lager dan 7 is zuur en een pH van 7 wordt als neutraal beschouwd.

Foto van een Ph-waarde schaal

Wanneer we te veel zuurvormend voedsel consumeren, kunnen de nieren de zure afvalstoffen niet altijd bijhouden en beginnen ze zich op te hopen in onze weefsel.

Je bent wat je eet

Wat je in je lichaam stopt, bepaalt de manier waarop je functioneert op alle aspecten (fysiek, mentaal, emotioneel en zelfs spiritueel). Door je lichaam in een alkalische toestand te houden, worden de gifstoffen uit het lichaam verwijderd terwijl de bloedbaan volgens Dr. Sebi wordt geneutraliseerd.

Wanneer u regelmatig uw lichaam intern reinigt en een alkalische, plantaardige levensstijl leidt, merkt u op de lange termijn misschien hoe uw lichaam reageert op bepaalde voedingsmiddelen en wat u binnenkrijgt.

Zelfs het veganistische voedsel dat tegenwoordig wordt gepromoot, beschadigt onze vaten, omdat het meeste voedsel dat we in de supermarkten vinden, genetisch gemodificeerd is vanaf zaad. En ze zijn meestal door de mens gemaakt volgens de leer van Dr. Sebi.

Ze zeggen niet zomaar: “je bent wat je eet”.

De door dr. Sebi geïnspireerde recepten

De recepten op de website zijn grotendeels geïnspireerd op Dr. Sebi (bekijk Dr. Sebi’s voedsellijst).

We passen enkele ingredienten toe die niet op de voedingslijst staan, maar die zijn niet zo “schadelijk” in vergelijking met de kruiden die Dr.Sebi echt afraadt. 

Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het noodzakelijk is een strikt disciplinair dieet te volgen en een detox-levensstijl te leven om gezond te worden en blijven, maar het is bijna onmogelijk om een 100% door dr. Sebi geïnspireerd alkalisch dieet te volgen als je in de westerse wereld leeft. Je kunt niets 100% vertrouwen tenzij je zelf je eigen groente en fruit teelt. Het is wel belangrijk om het dieet van Dr.Sebi zo strak mogelijk aan te houden voor je eigen gezondheid en discipline, het dieet van Dr.Sebi brengt je lichaam in z’n natuurlijke alkalische staat.

Dr.Sebi geeft aan op YouTube, dat wanneer je alkalisch voedsel kookt alleen de vorm veranderd, maar het niet doodgaat (de levensenergie in het gekookte voedsel)2. De mineralen zullen wel aanwezig zijn in het gekookte voedsel, maar vanuit een rauw veganistisch standpunt verdwijnt grotendeels de levensenergie en verlaagt het magnetisme in het voedsel wanneer het wordt gekookt. Je lichaam heeft ook rust nodig van vast gekookt voedsel om zichzelf te kunnen helen, daarom is het geadviseerd om er naar toe te werken om een paar dagen in de week rust te geven aan de darmen door bijvoorbeeld te sap vasten(detoxen) en een paar dagen alleen maar rauw voedsel(o.a fruit en nootjes) te consumeren. (bekijk hier meer over dit onderwerp in het e-book “Hennepmelk Elixers“).

Het leven op verschillende diëten, zoals een fruitdieet en dergelijke, zul je zeker een groot verschil merken in magnetisme en de frequentie van het lichaam.

Als je bijna tot alleen gekookt voedsel consumeert op dagelijkse basis, wil je dat logischerwijs zo natuurlijk mogelijk doen. Daarom hanteren we de “voedsellijst van Dr. Sebi” op deze website.

De smaakvolle alkalische recepten

Op deze website vind je heel veel heerlijke alkalische recepten van over de hele wereld gemaakt in de Surinaams/Caribische keuken.

Deze recepten(bekijk op de website en de “e-book bestellen” pagina) zullen je zeker helpen bij de overgang naar een alkalisch dieet als je erover nadenkt om de stappen te zetten of als je gewoon iets anders wilt proberen dan je gewend bent… Je zult er geen spijt van krijgen!

Referenties:

1. “Dr Sebi Reveals Herbs For Mucus Removal”. https://www.youtube.com/watch?v=aJ2yivII_Yo.

2. “Dr Sebi speaks on raw vs cooked food”  https://www.youtube.com/watch?v=YEkuiQy8LPo

Don
Auteur : Donovan